گشتی در موزه هنرهای معاصر تهران به بهانه آغاز جشنواره هنرهای تجسمی فجر

جشنواره هنرهای تجسمی فجر کار خود را با نمایش آثار مفاخر تجسمی از 50 سال گذشته و بخش آینه در آینه در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار تجسمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیری امیر عبدالحسینی از ۸ بهمن با نمایش آثار مفاخر تجسمی و بخش آینه در آینه در موزه هنرهای معاصر تهران کار خود را آغاز کرده است. همچنین موسسه فرهنگی و هنری صبا میزبان بخش رقابتی (طوبای زرین)  و بازار هنر از ۱۰ بهمن خواهد بود.

نقاشان و طراحان قدیمی در موزه‌ هنرهای معاصر تهران تماشاگران آثار خود بر روی دیوار این موزه هستند؛ آثاری که گاه خلق آن‌ها به بیش از ۵۰ سال بر می‌گردد. ۵۰ اثر در موضوعات مختلف ازهنرمندان برجسته مروری بر گنجینه هنری ایران دارد.

با گشتی در نمایشگاه چشممان به قدیمی‌ترین اثار می‌خورد؛  تابلویی که خالق آن غلامحسین نامی با رنگ روغن بر روی بوم در سال ۱۳۴۹ است. بهمن بروجنی اثری با عنوان درویش در سال ۱۳۵۰، حسین زنده رودی اثری بدون عنوان در سال ۱۳۵۱ و ابوالقاسم سعیدی اثر درخشانش را با همین عنوان در سال ۱۳۵۱ خلق کردند تا قدمت گنجینه هنری ایران به ۵۰ سال گذشته برگردد تا این روزها به عنوان قدیمی‌ترین آثار شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ماندگار شوند. گشت و تمرکز بر روی این آثار شاید ساعت‌ها طول بکشد که دیدن آن همه زیبایی خالی از لطف نیست.

قسمتی دیگر از نمایشگاه به بخش آینه در آینه اختصاص دارد. بخشی که از دوره چهاردهم به جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزوده شده است. در این بخش وجه تاریخی و بنیادی هنرهای تجسمی در طول انقلاب به نمایش در می‌آید تا بینندگان از سیر تکاملی عکس، پوستر و غیره از زمان انقلاب تا به امروز آگاه شوند. در واقع پژوهش هنری و کارنامه چندین ساله‌ای درباره وقایع ۴۵ سال گذشته ایران است که به نمایش در می‌آید.

 آینه در آینه در ۴ فصل طراحی شده که تا کنون بخش مرور نقاشی‌های دوران انقلاب در دهه ۳۰ و ۴۰ و عکس‌های آن زمان با عنوان (تهران ۵۷) در ۲ دوره قبل به نمایش در آمده است. در شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی به پوسترهای انقلاب اسلامی توجه شده است.

آینه در آینه میزبان ۹۷ پوستر از ۲۷ هنرمند این رشته است. ابوالفضل عالی، مرتضی ممیز، محمد خزایی، نصرالله افجه‌ای، مرتضی کاتوزیان، برادران اسماعیل، بهزاد و کوروش شیشه گران، مهدی روحانی و محمد علی رجبی هنرمندان شناخته شده‌ای هستند که آثارشان در این بخش به نمایش درآمده است.

هنرهای تجسمی گسترده‌ترین هنر است که بخش‌های متعدد آن باعث گسترش تعداد هنرمندان در این حوزه شده است. هرسال جشنواره هنرهای تجسمی در ایران به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بهمن ماه برگزار می‌شود. این جشنواره از سال ۱۳۸۷ کار خود را در بخش رقابتی و غیر رقابتی (جانبی) در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز کرده و هر سال بخش‌های جدید به آن اضافه می‌شود.

شاخه‌های رقابتی در جشنواره از نقاشی، پوستر، عکس، مجسمه و کاریکاتور آغاز شد و در سال‌های بعد رشته‌های طراحی، تصویرسازی، خوشنوسی، کارتون، نگارگری و رسانه هنرهای جدید به آن افزوده شد. در بخش رقابتی مجموعا ۱۰ رشته وجود دارد که در پایان جشنواره به هر یک از رشته‌ها جایزه طوبای زرین اهدا می‌شود.

بر اساس این گزارش موزه هنرهای معاصر تهران تا پایان بهمن میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان برای بازدید از این آثار است.

پایان ییام/

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه