اشتغال خانواده محور در صنایع دستی مورد توجه قرار گیرد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گفت: حمایت همه جانبه از صنایع دستی و توجه به اشتغال خانواده محور سبب ایجاد اشتغال عزت آفرین خواهد شد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌ دستی این وزارت خانه بر ایجاد اشتغال عزت‌ آفرین با حمایت از صنایع دستی تاکید و ظرفیت های ۷ شهر و روستا از ۴ استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی برگزار شد.

برپایه این گزارش در این جلسه که بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ در محل سالن فجر وزارت میراث‌ فرهنگی، برگزار شد، پرونده ۷ شهر و روستا از ۴ استان کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه پرونده شهر شاهدیه استان یزد به‌عنوان شهر ملی شعربافی، بفروئیه در استان یزد به‌عنوان شهر ملی موتابی، پرونده شهر ممقان به‌عنوان شهر ملی ممقان‌دوزی، روستای کوزه‌کنان شهرستان شبستر به‌عنوان روستای ملی سفالگری سنتی، روستای نجف تراکمه استان آذربایجان شرقی به‌عنوان روستای ورنی‌بافی، روستای گلستانک استان البرز به‌عنوان روستای ملی سفال و سرامیک و روستای خور در خراسان جنوبی به‌عنوان روستای ملی تراش عقیق با حضور اعضای این شورا و مسئولان و مدیرانی از شهرها و روستاهای مورد نظر بررسی شد.

اشتغال عزت‌آفرین و خانواده‌ محور در صنایع‌دستی

معاون صنایع‌ دستی در این نشست با اشاره به اهمیت صنایع‌دستی گفت: توجه به صنایع‌دستی و حمایت از هنرمندان می‌تواند سبب تقویت معیشت و ایجاد اشتغال در بین فعالان و هنرمندان شود.

مریم جلالی افزود: توجه به ظرفیت‌های صنایع‌دستی استان‌های مختلف دارای اهمیت است چرا که به هر استان کشور که نگاه می‌کنیم شاهد این هستیم که ظرفیت‌های بسیار بالایی در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد که نیازمند حمایت هستند.

وی با بیان این که صنایع‌دستی به‌ عنوان اقتصاد هویت‌ بنیان باید به ادبیات توسعه متصل شود، اظهار داشت: معیشت عزت‌آفرین و خانواده محور حاصل و نتیجه توجه به صنایع‌دستی و حمایت از هنرمندان این حوزه است.

جلالی با گرامی‌داشت یاد و خاطر شهدای خدمت، با اشاره به تاکید شهید آیت‌الله رئیسی درباره اهمیت حمایت از صنایع‌دستی، گفت: امیدوارم این مسیر و این توجه ویژه به صنایع‌دستی در تمام دولت‌ها ادامه داشته باشد.

فرهنگ استفاده از صنایع‌دستی ترویج شده است

در ادامه این نشست همچنین محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد، اشکذر و زارج در مجلس گفت: از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای اهتمام درباره ثبت ملی شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی استان یزد تشکر می‌کنم. استان یزد دارای ظرفیت‌های بسیار مهمی است که این ظرفیت‌ها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

او افزود: خوشبختانه صنایع‌دستی امروزه احیا شده و فرهنگ استفاده از صنایع‌دستی بین مردم ترویج شده است. از این رو ما در مجلس آمادگی کامل برای حمایت از هنرهای سنتی و صنایع‌دستی را داریم و از برنامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این حوزه حمایت خواهیم کرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: یکی از کارهای مهم در دست اقدام با هدف حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی استان یزد، برنامه‌ریزی برای ایجاد یک شهرک و بازارچه بزرگ صنایع‌دستی در نزدیکی شهر شاهدیه است که حدود ۱۷ هکتار وسعت دارد.

قدمت صنایع‌دستی برابر با قدمت بشر است

محمود طاهری نماینده مردم شبستر در مجلس نیز در این جلسه گفت: قدمت صنایع‌دستی به‌اندازه قدمت بشر است و توجه به این حوزه می‌تواند آثار و نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته باشد.

او با اشاره به رونق کوزه‌گری و سفال‌گری در روستای کوزه‌کنان، اظهار کرد: این هنر در این منطقه دارای ظرفیت و قدمت بسیار بالایی است و ثبت ملی آن می‌تواند سبب رونق ثبت این هنر و در نتیجه رونق گردشگری شود.

سید جلال‌الدین میر محمدی نماینده مردم میبد در مجلس شورای نیز در این جلسه گفت: ظرفیت‌های بسیار بی‌نظیری در شهر بفروئیه استان یزد وجود دارد و توجه به این ظرفیت‌ها از جمله موتابی می‌تواند باعث رونق اشتغال هرچه بیشتر در این شهر شود.

او افزود: این شهر دارای سابقه تاریخی است و آثار تاریخی متعددی نیز دارد. در کنار صنایع‌دستی، آثار تاریخی این شهر مورد توجه است که این دو تکمیل‌کننده هم هستند به گونه‌ای که موتابی در این شهر دارای سابقه ۷ هزار ساله است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ثبت ملی موتابی سبب حفظ این رشته صنایع‌دستی در کشور خواهد شد. ما در مجلس آماده همکاری کامل با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه صنایع‌دستی و حمایت از هنرمندان هستیم.

یحیی رمضانی معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج نیز در این نشست گفت: استان البرز به‌عنوان ایران کوچک نام‌گذاری شده و حضور اقوام مخالف سبب شده تا شاهد وجود رشته‌های مختلف صنایع‌دستی در این استان باشیم. سفال و سرامیک تنها یک نمونه از رشته‌های صنایع‌دستی این استان است.

او افزود: استان البرز قابلیت این را دارد که با توجه به وجود فرودگاه پیام، به قطب صادراتی تبدیل شود. ما آماده همکاری با معاونت صنایع‌دستی و حمایت از تولید و صادرات صنایع‌دستی هستیم.

رمضانی با اشاره به روستای گلستانک اضافه کرد: در این روستا ۷۰ نفر در رشته تولید سفال و سرامیک فعال هستند و توجه به این هنر و حمایت از هنرمندان این رشته می‌تواند سبب تولد یک لالجین دوم در کشور شود.

فرماندار ویژه کرج خاطرنشان کرد: این هنر سبب ایجاد اشتغال در روستای گلستانک شده و به معیشت مردم روستا کمک کرده است.

در این نشست پرونده‌های ۷ شهر و روستا از ۴ استان کشور بررسی شد و مدیران کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های آذربایجان شرقی، یزد، البرز و خراسان جنوبی، فرمانداران و مدیران محلی، اعضای شورای شهر، استادکاران و پیشکسوتان رشته‌های صنایع‌دستی به برسی نظرات خود پرداختند.

این پرونده‌ها با حضور رئیس و اعضای شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهند گرفت و در صورت تصویب به‌عنوان شهر یا روستای ملی، در هفته صنایع‌دستی و روز جهانی صنایع‌دستی ابلاغ خواهد شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه